Voi kotikaupunkiani!

Maanantai 21.9.2009 - Anne Liimola

Pettynyt kuntalainen

On tosi harmi, että kaupunginvaltuuston enemmistö oli sitä mieltä että hyvin palvelleen ja tuloksellisen TIOn saa myydä ja tietohallinta kilpailutetaan. En ollenkaan ymmärrä. Mistä kansainvälisestä firmasta voidaan saada samanarvoista ja luotettavaa palvelua ja kaupungin asiat tuntevaa. Maailman meno on se verran vinoutunutta nykyisin, että minä en ainakaan luota siihen, jos kriisi koittaa,etteikö tietomme olisi myytävänä. TIOn väki on ollut sitoutunut kaupunkiin. Voi vaan kuvitella henkilökunnan tuntemuksia tällä hetkellä varsinkin kun uskon, että enemmsitö heistä äänesti valtuustoon niitä henkilöitä jotka nyt heidät möi.

Miksi kaupunki ei kilpailuttanut ateriapalveluja, se olisi sopinut paljon paremmin. Samoin yhdyskuntapuoli voitaisiin vihdoin ja viimein saattaa seutukuntaiseksi. Ja missä on arvokeskustelu ja palvelujen priorisointi. On lakisääteisiä palveluja ja palveluja mitä kaupungin ei tarvitse tuottaa.

Hullua menoa hyvin toimeen tulleessa kaupungissa. Plussaa on tehty monta vuotta, eikö nyt pitäisi kyseenalaistaa talousjohdon osaaminen? Tiukan markan aika on ollut tiukan euron vuosia esim päivähoidossa, ja nyt viedään laatua alas, hyvät käytänteet saa mennä. Mitä enää välillä kasvatuskumppanuuden synnyllä, hyvällä henkilöstöpolitiikalla, on koittanut päivästä toiseen selvityminen. Huono työnantaja pätkii sijaisten työsopimukset ja pyrkii lapsiryhmien suurentamiseen. Hyvä työnantaja pitää kiinni koulutetusta väestään ja varmistaa pätevät sijaiset!

Hyvässä kunnassa opittiin 1990-luvusta eikä tehdä enää samoja virheitä. Lastensuojelun ohjelma on saatu kaupunkiin, mikä on tilanne varhaisen puuttumisen suhteen?Onko päivähoidossa enää aikaa tarttua epäkohtiin, tukea lasta? Miten käy työntekijöiden jotka haluaisivat hoitaa työnsä hyvin mutta realiteetit eivät mahdollista sitä? Kuka toimii ja vastaa yksiköstä, kuka ottaa vastuun jos jotain tapahtuu kun johtaja joutuu työskentelemään päivästä toiseen sijaisena lapsiryhmissä. Koska johtaja tekee omat työnsä?Kai hän ainakin saa kunnon korvaukset ylitöistään?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: säästöt, tio, valtuusto, päivähoito, turvallisuus

Lapsuudella ei väliä?

Torstai 3.9.2009 - Anne Liimola

On se vaan niin kummaa

3.9.2009 :Olen pitempään jo ihmetellyt etteivät kunnanvaltuutetut ja kansanedustajat puolusta lapsuutta. Käsittämättömän lyhytnäköistä toimintaa on se, että lapsiin ei haluta panosteta. Suurimmassa osissa kuntia ei tehty korjauksia 1990-luvun laman säästöihin ja nyt tehdään vain lisää säästöä.

Päivähoito näyttää olevan se kohde josta säästetään, miksi lakisääteinen palvelu ei ole panostuksen kohde. Onhan kunnissa palveluita joita ei laki edellytä miksi siis lapset ja päivähoito saa kärsiä. Nämä säästöt tulevat maksamaan kunnille entisestään kun varhainen tuki kärsii lomautuksissa ja henkilökunta uupuu.

 

 

1 kommentti . Avainsanat: lama, arvo, lapsuus

Kaupunkikuvaa

Tiistai 11.8.2009 - Anne Liimola

Taas sen totesin ,että Helsinki on todellinen kesäkaupunki. Kun kuuma asfalti hohtaa niin kansa istuu terasseilla, jotka esim Esplanadilla on tyylillä rakennusten seinustalla. Ei mitään aidanteita, puuterasseja vaan siinä vaan pienet pöydät vieri vieressä ja asiakkaat istuvat kasvot ohikulkijoihin päin. Puheensorina kantautuu korviin, ihmiset ovat iloisia. Helsingin katukuvassa on näin elokuussa myös kansainvälinen tunnelma sillä turistit ovat saapuneet kaupunkiin. Lamasta ei näyttänyt oleva tietoakaan. Ja ne ihanat laadukkaat ravintolat.

Entä kotikaupungissani, tyylittömiä terassirakennelmia aidanteiden takana, enemmänkin keskikaljakuppiloiden fiilis. Tampereella annetaan erikoisia ohjeita terasseihin, jotka velvoittavat aidanteita, miksi?Mitään puulattiaterassirakennelmaa ei saisi suosia, jos siitä muodostuu liian massiivista. Mallia pääkaupungista!

Entä kävelykadut? Niitä on vuosien mittaan tullut Helsingin keskustaan lisää, mutta Tampereella vaan vastustetaan. Hämeenkatu pitäisi saada pikaisesti joukkoliikennekaduksi,jossa pyöräilylle olisi oma kaistansa ja toki kävely olisi sallittua. Sitä ennen tulisi Tuomiokirkonkatu saada kävelykaduksi välillä Hämeenkatu Otavalankatu. Kyseisellä alueella kaikki kaupat ovat sellaisia, joissa ei myydä niin isoja tuotteita, että tarvittaisiin auto kaupan eteen. En ymmärrä miksi kävelykadun laajennusta vastustetaan, kaikkialla kävelykatu on tuonut lisää asiakkaita.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsinki, Tampere, terassi, kävelykadut

Kesän puheenaiheita

Tiistai 21.7.2009 - Anne Liimola

Kesää on nyt kulunut 21.7. mukavasti puoleen väliin , sillä kesä jatkuu aina elokuun lopulle ja jos säät suosivat niin vähän syyskuun puolelle. Lehdistä olemme voineet lukea vaalirahoituksen sotkuista ja kiemuroista. On erottu tehtävistä, on pyydetty eroa, on selitetty ja luultu. Oonpa ihmetellyt sitä miksi ei voida noudattaa annettuja ohjeita, suosituksia siitä mitä kuuluu vaalirahoituksista ilmoittaa. Eikös se ole ilman muuta selvää että kansanedustajaksi pyrkivät ja puoluueet toimivat avoimesti ja tiedottavat rehellisesti. Mielestäni yksittäistä henkilöä puolueessa on turha syyttää, eiköhän ole jokaisen vain syytä katsoa peiliin enne kuin muita mollaa. Ja sitten ihmetellään kun politiikkaan ei uskota, minkäs kuvan tämä salailu kansalle antaakaan?

Entä sitten tuo epidemia puhe sikafluusta. Välillä tiedotetaan , että kuin muutkin influenssat niin sellaista on tiedossa ja kotihoidolla selvitään. Sitten taas puhutaan että riittääkä rokotetta, ja pitääkö rokottaa ja ketä. Ja miten käy palveluiden kun niin on henkilökuntaa pois ? Ottaa nyt tuostakin selvää. Onko tarkoitus peloitella vai onko nykyajan tutkimus ja tieto asiasta näin vajavaista kun on nyt viime viikkoina saanut huomata.al

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rehellisyys, sikainfluenssa

Kyl mää oonny pettyny

Maanantai 4.5.2009 - Anne Liimola

Arkkitehtuuri ja Näsijärven ranta

Voi ei - olin kauhuissani kun näin esitetyt visiot miten Tampellan rantaa rakennetaan. Ensinnäkin ei sinne mitään kerrostalolähiötä tarvita - varsinkaan tuollaisia massoja - muka tuulen suojaa, hah, sanon minä.

Ranta pitää jättää koko pituudelta ja leveästi vapaa-ajanvietolle, kuten Rivieralla, tilaa oll ja tavata vkeä, rantabulevardilla ja kahviloissa. Seuraavaan linjastoon vasta portaittain kohoavaa kerrostaloa , kaikilla järvinäköala!

Rannalle ravintolaa, tanssilavaa, liikuntapuistoa, ranta pitää olla houkutus tulla Tampereelle, turistien ja oman väen kohtauspaikka jossa viihdytään kesäisin ja talvisin.

Talvella luistelurata jäälle! Koko vuoden auki oleva lava.

Kyllä sitä tuulta voidaan muullakin tavoin hiukan estää kuin kerrostalomuurilla.

Älkää ny vaan pilatko Tampereen Rivieraa, annetaan olla se tämmösenä sit mikä nyt on ja siistitään rantaa!!

Kommentoi kirjoitusta.

Eikö mitään ole opittu?

Tiistai 21.4.2009 - Anne L

Eikö mitään ole opittu?

Kyl mää ny ihmettelen?      21.4.2009/AL

Miten täss nyt taas voi käyrä niin että ei nua viisaat rahasalkun päällä istuvat ymmärrä tulevaisuudesta mittään. Lapset ja nuoret ei ole säästökohde. Eikö se nyt jo huamattu 1990-luvun laman seurauksena tulleista ongelmista ja pahoinvoinnista, mitä nyt kalliisti maksetaan.

Päinvastoin hyvä viisas valtio ja kunta pitää juuri nyt huolta kaikista pienemmistään ja panostaa päivähoitoon ja perusopetukseen.

Emmää muuta voi toreta kun hullun hommaa mitä nua muka viisaat päästää suustaan - joopa joo - paikataan kuntien talous suurentamalla lapsiryhmiä entisestään ja huonotamalla kelpiosuusehtoja.

Ryhmäthän on jo 13 lasta alle3v ja 23 yli 3v ainakin Manses meinaan ja enemmänki voi olla lapsia kirjoilla. Ja eipä sitä joka kolmattakaan enemmän koulutettua ole aina töissä . Sijaisuuksiin kun ei meinaa löytää koulutettuja, jotenka ei ne kelpoisuusehdot nytkään ole aina toteutumassa.

Et semmoista kummaa täällä Pohjolassa Lasten oikeuksien juhlavuonna !

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: säästöt, lapsiryhmät, kelpoisuusehdot

Eläkeikä 65 ?

Perjantai 6.3.2009 - Anne Liimola

Hallitus teki yksipuolisen päätöksen eläkeiän nostosta 65 vuoteen ja unohti palkansaajajärjestöt, siinä hallitus mokasi pahasti. Hyvä yhteistyö on entistä oleellisempaa Suomen sukeltaessa lamaan.

Tosiasiahan on, että monella esim. kunnan töissä olevilla työeläkeikä on jo lähempänä 65 vuotta ja eläkkeeseen tulee korotusta jos jaksaa siitä eteenpäin aina 68 vuoden ikään. Oma työeläkeikänikin on jo reilu 64 v ja olen jo pitkään ajatellut, että tuokin eläkeikä tulee varmaan nousemaan ja tavoite onkin työskennellä 65-67 vuoden ikään asti. Jos työssä voi kehittää toimintaa ja on sopivasti haasteita niin mikä ettei. 

Olisi siis pitänyt katsoa miten tämä eläkemuutos puree ja varmistaa vain se, että ei nyt tuotannollisista syistä ajeta ihmisiä eläkeputkeen alle 60 v.

Työssä jaksaminen, työolosuhteet, hyvä työilmapiiri, johdon tuki ja mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön ovat oleellisia asioita kun ihminen miettii työvuosiaan eteenpäin. ikäjohtamisessa on suuria haasteita, miten tämä otetaan huomioon eri työpaikoilla. Näihin asioihin tulisi panostaa niin kunnilla kuin yksityisillä vaikka malliin Pekka Niska.

Ihmisten elinikä nousee eli eläkevuosille jää aikaa 20 vuotta, jos vointi on ok. Jokainen työssäkäyvä on kuitenkin maksanut etukäteen omaa eläkettään, joten jokaisen soisi olevan niin hyvässä kunnossa, että voi nauttia eläkevuosistaan.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eläkeikä, työssä jaksaminen

Vai että lomarahaa?

Sunnuntai 8.2.2009 - Anne Liimola

Lomaraha säästää?

Tampereella ei varmaan sellaista vuotta ole ollutkaan ettei ole ollut tunne, että tiukkaa on. Aikaisemmin sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudessa päivähoito oli se, jonka piti auttaa muita eli siirrettiin määrärahaa päivähoidosta, varhaisesta tuesta, varhaiskasvatuksesta sosiaali- ja terevyspuolella muualle. Nyt vanhuspuolen, terveydenhoidon ja sosiaalityön pitäisi pärjätä omillaan mutta ovatko nuo tahot olleet niin tehokkaita kuin päivähoito? Päivähoidon ja perusopetuksen kokonaisuus on hyvä asia, ja olen ylpeä siitä, että Tampereella ollaan yhteisessä hallinnossa. Säästäväisyys on ollut aina motto, ei Tampreen satsaus päivähoitoon ole koskaan ollut tuhlailevaa panostusta. Säästäminen on omaksuttu ja sen mukaan aina toimittu, taloudellisesti.

Ja Tampere on tehnyt voittoa ja miten sitä voittoa on henkilöstölle annettu?Miten on varauduttu huonoihin vuosiin?Nyt on väläytelty mahdollisuutta vaihtaa lomarahat vapaiksi. Mitenkähän se onnistuisi jos samaan aikaan esim. ei saa ottaa sijaisia . Kesäkaudellakin tarvitaan päivähoitoa ja muita kaupungin palveluita. Menneinäkin vuosina on kaupungin toimintoja supistettu ja henkilökunta on oppinut jo ennakoimaan kesäkauden muutokset palvelutarjonnassa.

Toivon totisesti, ettei nyt tehdä samoja mokia kun 1990-luvulla, sillä niitä nyt maksetaan. Osaavaan ja koulutettuun henkilöstöön pitää panostaa kaupungissa ja päivähoidossakin lapsiryhmät pitää olla kohtuullisen kokoisia.

Muistan ajan milloin alle 1v lapsi vei alle 3v ryhmässä kahden lapsen paikan. Nyt ryhmissä saattaa olla useampikin alle 1v ja lapsia ryhmässä 12-13. Ei laiteta lapsia laman maksumiehiksi!

Ovatko siis lasten palvelut oikea kohde säästöissä onhan esim päivähoito jo nytkin säästänyt henkilöstökuluissa?

 

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lomaraha, henkilökuntapula, lakisäätöisyys, määräaikaisuuss, lama

Kotona vai hoidossa?

Sunnuntai 1.2.2009 - Anne Liimola

Kotona vai hoidossa?

Julkisuudessa velloo taas keskustelua kotihoito vastaan päivähoito. Lapsella on oikeus päivähoitoon, mielestäni pitäisi puhua varhaiskasvatukseen joka nimenä olisi parempi. Muualla Euroopassa äidit ovat enemmän kotona ja silti lapset käyvät päiväkotia, sitä arvostetaan. Pohjoismaathan poikkeavat äitien työssäkäynnin osalta edelleen muusta Euroopasta.

Arvostan sitä, että lapsi hoidetaan kotona mutta yhtä arvokasta on laadukas  varhaiskasvatus ja sen antamat eväät elämää varten, ei koulua varten. Hyvässä varhaiskasvatuksessa esiopetus mukaan lukien ja vielä koulun ekat luokat pitää korostaa leikin merkitystä, luovuutta.

Kun hoidin poikiani kotona, nuorin oli  1v7kk kun menin takaisin töihin ja sitten seuraavan kesän olin vielä hoitovapaalla, pidin sitä suurena oikeutena ja mahdollisuutena olla omien lasteni kanssa kotosalla ja se riitti meille, ei tarvittu virikkeitä enempää. . Alle 3v lapsi saa tässä yhteiskunnassa aivan liikaa muutenkin virikkeitä, joten minun neuvoni olisikin enemmän suojella jo lapsia siltä ärsyketulvalta mitä nyt on.

Omien poikien kanssa päivät kuluivat sisä- ja ulkoleikkien parissa, pitkäkestoista leikkiä pihamaallamme, lähimetsissä ja puistoissa. Leikkiä, leikkiä, seikkailua, sitä se pienen lapsen elämä parhaimmillaan. Ja aikuinen mukana tai lähellä, varmistamassa turvallisuuden. Kotiaskareita tehtiin yhdessä, sehän oli luonnollista yhdessäoloa.

Nykyelämä on aivan liian kiireistä, meteliä, ärsykettä joka puolella siksi niin kotona kuin päiväkodissa tai hoitopaikassa olisi tärkeintä rauhoittaa sitä menoa.

Mikä on lapsen parasta, luotettava aikuinen, oma vanhempi ja onnekasta on se, jos on isovanhemmat, sukulaiset ja hyvät ammattikasvattajatkin lapsen elämässä.

Lapset ovat erilaisia, perheiden elämätilanne erilainen ja ketään ei saa syyllistää niistä ratkaisuista mitä äiti ja/tai isä tekee, eli hoitavatko kotona lastaan vai meneekö lapsi hoitoon. Tärkeintä on tehdä lapsen päivästä turvallinen, hyvä päivä.

Pienelle lapselle on tärkeätä säännöllinen päivärytmi ja sen noudattaminen ja kun lapsi on yli 3v on hänelle kaverit jo tosi tärkeitä. Jos vanhemmat jäävät esim työttömäksi on hienoa, että lapsen elämä voi jatkua säännöllisenä ja hän voi käydä edelleen päiväkodissa, ehkä lyhyempinä päivinä.

On lapsia ja perheitä joille päivähoidon antama tuki ja kumppanuus varmistavat hyvä alun pienen ihmisen elämälle.

Siksi arvostakaamme sitä mahdollisuutta mitä meillä on - valinnanmahdollisuuksia!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: päivähoito, kotiäiti, äitiys, isä, kasvatus

Oma koti kullan kallis

Lauantai 29.11.2008 - Anne Liimola

Oma koti kullan kallis - näin on ja remontin keskellä!

29.11.

On se vaan niin ihanaa oman saunan lämmössä löylytellä, olen onnekas. Kodin remontti on valmis ja itse suunniteltu lopputulos on ihan ok. Tästä remontista oppi kuten muustakin prosessista, tiedän mitä tekisin toisin, mutta tämä saatiin näillä rahoilla millä yksinhuoltaja kykenee, joka tapauksessa olen pankin hyvä asiakas, asuntovelallinen.

Työpaikalla ilmeni siis kosteusvauriota, ja se työmaa jatkuu, siitä saisi jo romaanin./al 

 

25.10.2008

Koti on  se paikka missä saan olla rauhassa maailman menolta. Kun työpäivät ja luottamustehtävien hoito ovat niitä asioita, joissa sosiaalista kanssakäymistä riittää joten  kotona ollessa ei kaipaa enää sosiaalista kanssakäymistä. Toki juttelen kun tapaan asukkaita mutta muuten haluan pitää kodin paikkana, joka on perheen omaa aluetta. Toki pidän kovasti juhlien järjestämisestä ja on kivaa suunnitella tapaamisia, joissa on mahdollista väen kohdata.Omaa rauhaa ja aikaa ajatuksille kuitenkin tarvitaan.

Koti onkin ollut nyt kaksi kuukautta remontin alla, kosteita tiloja on rempattu. Löytyi kosteutta mukamas mutta eihän sitä sitten todettukaan  ( onneksi ) kun muovimatot oli pois saatu. Eipä sitä näillä palkoilla muuten kuin lainarahalla remonttia tee, joten tietää kyllä mihin palkka juoksee  - lainanmaksuun! Rivitalomme on valmistunut 1990, joten oli tietysti aika kohentaa sauna- ja wc-tiloja, joten kaippa tässä remonttitouhussa vielä jaksaa olla.

Remontin keskellä on oltu myös työpaikalla, jossa taloyhtiön remontti on myöhästynyt reilummin. Heinäkuussa piti olla valmista ja nyt lokakuun lopulla näyttää siltä, että päiväkodin osalta saadaan paikat kuntoon. Tässä onkin jo melkein rakennusalan ammattilainen, sen verran paljon on saanut vahtia työmaaremonttia.

17.11.

Voi remonttirakentamisen ihmemaa!!

Työmaalla on henkilökunnan "huumori" jo koetuksella sillä farssiksi on muuttunut kiinteistön remonttitouhut.

Urakan piti olla valmis heinäkuun lopussa ja vielä on toimimattomuutta, paikattavaa ja osa hommista esim pihan osalta siirtyy ensi vuoteen. Työaikaa on kulunut hurjasti reklamoinnissa, puutelistojen teossa, mitä kurjinta - asennushommissa oli tehty mokaa - nyt katossa on kosteusvaurioita ja juuri laitettu henkilökunnan pukuhuoneen katto on revitty auki ja parissa kohtaa muuallakin on vesi tullut läpi eli varsinaista "laatutyötä" urakoitsijalta ja  taas saa peräänkuuluttaa aikataulua korjaukselle! Miten tämmöinen leväperäisyys on sallittua, ei päiväkoti ainakaan voisi toimia samalla periaatteella eli mihinkän ei tunnu voivan luottaa.

Ja mitä tulee omaan remonttiin- niin se on loppusuoralla, viivettä tuli melkein kuukausi lähinnä logistiikan takia eli tavaroita ei saatu ajallaan. Työn jälki on onneksi hyvää ja yhteistyö remonttimiesten ja -naisten kanssa on ollut antoisaa. Miten sitä osaakaan enää aamulla olla kun ei herätys tapahdu klo 7 remonttimiesten aloittaessa työnsä. Oman kokemuksen kautta voin todeta, että firma, jolla on omat työmiehet hoitaa hommansa paremmin kuin aliurakoitsijoita etupäässä käyttävä!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: remontti, rauha

Hämeenpuiston ja Hallituskadun liikennevalot

Maanantai 17.11.2008 - Anne Liimola

Vihdoin ja viimein - talousarviokokouksessa valtuustoaloitteeni liikennevaloista hyväksyttiin. Lautakuntakäsittelyssä XL- niitä vastusteli - koko tärkeä asia meinas olla farssi.  Sainpa olla kokouksessa läsnä kun päätös tehtiin.

Valtuustoaloitteen tein aikoinani kun kuntalaisaloite ei aiheuttanut toimia koska xl vastusti, kuten se vastusti tätä aloitetta. Äänestyksessä hävisimme, vasemmisto, aina. Nyt toivotaan valojen rakentuvan jo keväällä-turvallisuuden takia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liikennevalot, turvallisuus

Avoimuutta ja inhimillisyyttä

Lauantai 25.10.2008 - Anne Liimola

Tänään oli viimeinen vaalityöpäivä ja kyllä sen kropassa huomaa. Olen pyrkinyt olemaan tavoitettavissa eri tavoin: vaaliautolla, sähköpostissa, puhelimessa tavoitettavissa ja Keskustorilla. Itselleni ei istu se, että tyrkytän esitteitäni mutta keskusteluihin, haasteellisiinkin, olen ollut valmis. On ollut hienoa arvokasta kun saa kuunnella ja olla välittävä ihmisen arjessa! Mielestäni vaalityötä on kuitenkin pitänyt tehdä jo kuluneet neljä vuotta. Periaatteisiin kuuluu se, että teen työni  ja luottamustehtäväni hyvin ja ellei periaatteeni AVOIMUUS ja INHIMILLISYYS ole kohdannut äänestäjää, niin silloin on itsetutkiskelun paikka, taas kerran. Kovin helppoa ei ole saada ääntään julki mutta uskon, että ken tuntee minut niin tietää, että ole valmis tekemään töitä yhteisten asioiden eteen.

Nyt sitten jännitetään tulosta. Vaalipäivän aikana vien vanhempani sotaveteraanikuntoutukseen Kankaanpäähän, joten vietän sen minulle tärkeiden ihmisten kanssa. Onneksi toinen pojistakin lähtee mukaan sillä poikkeamme hänelle tutussa Niinisalossa.

Vaaliauto oli mielestäni hyvä asia, olimme lähellä kuntalaisia kaupungin eri osissa. Tutustuminen uusiin ihmisiin on ollut myös hienoa. Tästä on hyvä jatkaa!

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Tunneliko oleellista?

Lauantai 18.10.2008 - Anne Liimola

Kannatatko tunnelia vai ei ? Tätä kysyttiin tänään? Eikö mikään muu ole nyt oleellista kuin tunneliasia? Kaupungissahan on paljon tärkeämpiä asioita hoidettavana? Eikö ehdokkaan puolueen ajamilla asioilla tai ehdokkaaln esiin nostamilla asioilla ole väliä vaan ratkaisu tehdään yhden asian perusteella? Eihän maailma ole niin mustavalkoinen paitsi populistien maailma.

Valtuustokaudella ratkaistaan kaupungin palveluihin liittyviä asioita ja  joukkoliikenne asioita, esim tuki nysseille. Myös  monet kaavat tulevat hyväksyntään. Päivähoidon ja perusopetuksen ryhmäkoko ja laadun takaaminen ovat olleet puheenaiheena samoin kuin vanhusten laitoshoito. Eikö ole tärkeätä mitä ehdokas näistä asioista ajattelee, tunneli on vain yksi esiin nostettu asia nyt.

En usko olleenkaan, että tunneli olisi nyt kiireellisin ja tärkein asia hoidettavana. Liikenteen kannalta tulee tehdä seutukunnalliset suunitelmat niin, että koko seutukunta aktiivisesti yhteistuumin sitoutuu kehittämään ja toteuttamaan joukkoiliikennettä. Joukkoliikenne,  jossa lähijunaliikenne on saatava kuntoon, näihin panostaminen on nyt ensimmäisiä asioita, joiden eteen on tehtävä töitä! Seutuhallituksenkin rooli tulee entisestään kasvamaan!

 Tampereella tulee hoitaa kuntalaisen asiat kuntoon varmistamalla laadukkaat palvelut eri ikäisille ihmisille! Tunnelihanke ei ole listallani ollenkaan kiireellisimpien asioiden listalla vaikka näenkin Näsijärven rannalla, näin lähellä, keskustaa mahdollisuuksia.

Kaupunki ei saa olla yksin maksumies!

Näsijärven ranta on niin arvokasta,että itse soisin joka tapauksessa, että aluetta kehitetään niin, että rannat saadaan vapaa-ajan toimintojen käyttöön ja myös asutusta saadaan alueelle lisää.

Toivon mukaan nämä eivät siis ole vain tunnelivaalit kuten neljä vuotta sitten puhuttiin pikaratikka vaaleista, ja miten onkaan pikaratikan kanssa käynyt?

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tunneli, arvomaailma, seutukunta

Varhaislapsuuden merkitys

Lauantai 16.8.2008 klo 16:37 - Anne Liimola

Varhaislapsuudessa rakennetaan perustaa tulevaan 

Aika ajoin nousee keskusteluissa esille lasten ja nuorten mielenterveys. Ennen kuin ongelmat ovat kasvaneet tulisi lapsen elämäntilanteeseen ja pahoinvointiin puuttua ajoissa, ennen kuin ongelmat räjähtävät "käsiin".Yhteiskunnassa ja päätöksenteossa pitäisi ymmärtää varhaisen tuen merkitys, siksi myös taloudellista panostusta kunnissa ja valtiolla pitäisi lisätä nimenomaan pieniin lapsiin ,alle 8 -vuotaisiin. Herkimmät vuodet ovat lapsen ensimmäiset ikävuodet, jolloin pitäisi jokaisella lapsella olla turvallinen kasvuympäristö, säännöllinen päiväjärjestys ja ymmärtävät kasvattajat lähellä. Perheen olosuhteista riippuen pienen lapsen lähellä olevat kasvattajat ovat joko omat vanhemmat ja kasvatus- ja opetusalan ammattilaiset. Lapsen edun mukaista on, riippumatta siitä hoidetaanko lasta kotona tai varhaiskasvatuksen palveluissa, että asioihin puututaan ajoissa. Lapsen ja perheen tulee saada tarvittava tuki riittävän ajoissa. Tässä tarvitaan hyvää vuoropuhelua vanhempien ja kasvattien ja myös neuvolan kesken. Koulussa terveydenhoitajan rooli on merkittävä. Tarvitaan myös rohkeuttaa ottaa asioita esille!

Lapsi on tässä ja nyt ja kaikki panostus lapsiin ja lapsiperheisiin on myös hyvinvointia tulevaisuudessa!AL

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: varhaisvuodet, kasvatus, tuki, päivähoito

Liikenneturvallisuus

Sunnuntai 10.2.2008 klo 15:25 - Anne Liimola

Vastustus leimaa päätöksentekoa Tampereella mikä tulee kevyen liikenteen suunnitelmiin ja ideointiin ja keskustan liikenneturvallisuuteen. Käsittämätöntä on vastustus pelkästään sille, että saataisiin suunnitelma tehtyä kevyen liikenteen suhteen Hämeenkadulla, keskeisellä keskustan kadulla. Suunnitelmelmallisuutta on haluttu mutta sitten kun sen eteen tehdään esistyksiä niin ei sekään käy.

 Toivotaan, että yhdyskuntalautakunnan kokouksessa löytyy yhteinen tahtotila ja saamme selvityksen pyöräilystä Hämeenkadulla tehtyä.

Kuntalaisaloite ja tekemäni valtuustoaloite liikennevalojen saamiseksi Hämeenpuiston ja Hallituskadun risteyksiin on myös saanut osakseen vastustusta XL:n toimesta. Yhdyskuntalautakunnan kokouksessa xl torpedoi niin virkamiesten kuin vasemmiston esitykset kyseisten liikennevalojen saamiseksi. Pienten lasten turvallisuus saa jäädä pääasia on, että saadaan esim. päättäjän oman kodin lähellä olevaan Hämeenpuiston risteykseen ensin liikennevalot! Myös autoilijoiden kannalta kys.Hallituskadun liikennevaloilla voitaisiin Hämeenpuiston varren ja Hallituskadun liikennettä joustavoittaa. Aleksanterin koulun oppilaiden, alueen asukkaiden ja läpikulkumatkalla olevien jalankulkijoiden kannalta toivon näiden liikennevalojen etenevän myötätuulessa.Tähän mennessä ei niin ole tapahtunut vaikka liikennevaloja on esitetty sekä 2007 että 2008 hankkeisiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liikenne, turvallisuus, kävely, pyöräily, liikennevalot

« Uudemmat kirjoitukset