Puhe valtuusto 20.3.2017

Tiistai 21.3.2017 - Liimolan Anne

Haluan kiinnittää huomioita työhyvinvointiin, josta käytin puheenvuoron viime keväänäkin, toivon, että tähän suhtaudutaan vakavasti,,, ja sitten otan kantaa digitalisaatioon.

Näiden molempien toimivuus on merkityksellistä, jotta toimintamme on tuottavaa ja laadukasta.

Digitalisaation haltuunotto on haasteellista, jos työn perustekijät eivät ole kunnossa ja henkilökunnan työhyvinvointia ei saada parannettua. Henkilökunnan osallisuus on oleellista ja se, että he työnsä osaajina saavat äänensä kuuluviin. Johtamista on siis kehitettävä varsinkin nyt kun uudistamme toimintamallia.Kaupunki on ottanut Leanin käyttöön ja toivottavaa on, että se otetaan haltuun koko organisaatiossa. Leanin oikeassa hengessä.

Jatkuvat muutokset ja kiireen tuntu ei edesauta näitä asioita.

Digtalisaation haltuunottoa ei edistä se, että tietotekniset yhteydet eivät toimi ja eri ohjelmat eivät pelitä keskenään. Näin on tapahtunut viime kesästä lähtien, ja tällekin työtuntien menetyksille olisi hyvä laskea eurot.

Kaupungin ottama Helmi- järjestelmä ei myöskään toimi seudun Vilma- järjestelmän  kanssa, koska naapurikunnilla  on eri järjestelmät. Eikö meidän pitäisi toimia seudulliseseti. Tieto ei kulje järjestelmästä toiseen.

Tilaaja -tuottaja mallin piti tuoda palvelut ja eurot näkyviksi,jotain meni pieleen koska miinusta on tullut, nyt onneksi siitä mallista on luovuttu. Jotain opittiinkin TILTUsta , toivottavasti uuden johtamismallin myötä myös johtamiskulttuuria saadaan kehitettyä niin että työntekijät kokevat äänensä tulevan kuuluviin. Hallinnon tehtävä on palvella peruspalveluja,niitä palvelujen tekijöitä,  jotka ovat kuntalaisen arjessa läsnä, eikä niin että ns kenttä kokee palvelevansa  hallintoa erilaisissa projekteissa, jotka vaihtuvat tiheään tahtiin.  Työhyvinvointi on otettava vakavasti, ja annettava rauhaa kehittämishankkeille , niiden jalkauttamiselle, pitää antaa aikaa ajatella, vai mitä? Jatkuvat muutokset tuovat epävarmuutta eivätkä lisää työntekijöiden luottamusta työnantajaansa. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tilinpäätösennuste, työhyvinvointi, osallisuus, henkilöstö