Kaupunkikuvaa

Tiistai 11.8.2009 - Anne Liimola

Taas sen totesin ,että Helsinki on todellinen kesäkaupunki. Kun kuuma asfalti hohtaa niin kansa istuu terasseilla, jotka esim Esplanadilla on tyylillä rakennusten seinustalla. Ei mitään aidanteita, puuterasseja vaan siinä vaan pienet pöydät vieri vieressä ja asiakkaat istuvat kasvot ohikulkijoihin päin. Puheensorina kantautuu korviin, ihmiset ovat iloisia. Helsingin katukuvassa on näin elokuussa myös kansainvälinen tunnelma sillä turistit ovat saapuneet kaupunkiin. Lamasta ei näyttänyt oleva tietoakaan. Ja ne ihanat laadukkaat ravintolat.

Entä kotikaupungissani, tyylittömiä terassirakennelmia aidanteiden takana, enemmänkin keskikaljakuppiloiden fiilis. Tampereella annetaan erikoisia ohjeita terasseihin, jotka velvoittavat aidanteita, miksi?Mitään puulattiaterassirakennelmaa ei saisi suosia, jos siitä muodostuu liian massiivista. Mallia pääkaupungista!

Entä kävelykadut? Niitä on vuosien mittaan tullut Helsingin keskustaan lisää, mutta Tampereella vaan vastustetaan. Hämeenkatu pitäisi saada pikaisesti joukkoliikennekaduksi,jossa pyöräilylle olisi oma kaistansa ja toki kävely olisi sallittua. Sitä ennen tulisi Tuomiokirkonkatu saada kävelykaduksi välillä Hämeenkatu Otavalankatu. Kyseisellä alueella kaikki kaupat ovat sellaisia, joissa ei myydä niin isoja tuotteita, että tarvittaisiin auto kaupan eteen. En ymmärrä miksi kävelykadun laajennusta vastustetaan, kaikkialla kävelykatu on tuonut lisää asiakkaita.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsinki, Tampere, terassi, kävelykadut