Kaikenlaista viikolla

Sunnuntai 3.9.2017 - Anne Liimola

Elokuun viimeisellä viikolla kohden syyskuuta odottelen edelleen helleviikkoa, minulle se tarkoittaa, että olisi plus 20. Viikko olikin kohtalaisen mukava sääoloilta, vaikkei nyt ihan hellelukemiin päästy. 

Viikko alkoi kaupunginvaltuuston strategiaseminaarilla. Ryhmätyöskentelyä, vision miettimistä ja alustuksia. Maanantaipäivän iltaan sisältyi vielä valtuustoryhmän kokous ja mukana tällä kertaa lautakuntien ja johtokuntien jäseniä. Ja kulku sujui mukavasti nyssellä, vaikkakin kotimatkalla luulin iskareiden autosta hajonneen, huh. 

Tiistaina työpäivän jälkeen suunta kohden Voimakatua ja Voimian johtokunnan kokousta. Kokouksen alussa mukana olivat myös varajäsenet perehdytyksen ajan. Voimiassa on perehdytystä tunti ennen joka kokousta, mielestäni hyvä tapa, näin varajäsenytkin tulevat heti tutuksi ja kaikki pääsevät asteittain sisälle Voimian asioihin. Kokousjärjestelyt olivat siis mainiot ja annettu informaatio selkeätä.  Vuosikello jäsentää työskentelyä. Voimiassa edustan kaupunginhallitusta. 

Keskiviikon illan kruunasi Ahaa-teatterin uusin näytelmä. Tunnin esitys, olisi pidempäänkin katsellut, mutta kohdeyleisölle hyvä aika. Kiusaamisen monet muodot esillä. Paleface ollut mukana ja oli nyt katsomossa. Esityksestä saa apua oppituntien keskusteluihin ja jokaisen arkeen; kiusaamista esiintyy myös työpaikoilla, parisuhteissa...

Torstai on toivoa täynnä, ja minulle se tarkoitti työpäivän jälkeen Konsernijaoston perehdytysiltapäivää. Tällä kertaa aikaa jäi myös tutustumiseen. 

Perjantaina taas nyssellä liikenteessä kohden Avin järjestämää Turvallisuuskoulutusta. Mennessä oli vaihdettava 1- linjaan. Tuo linja on haastava, en ole vielä täysin oppinut tuon linjan kirjainkoodeista, ja kun yksi vuoro oli jäänyt pois, niin tietysti istuin siinä autossa, joka seisoo Koskipuistossa, ja toinen ykkönen hurahti ohi. Tänä aamuna olin lähtenyt ajoissa ja varautunut matkan kestoon, joten hyvissä ajoin silti. Atala- Hatanpää kesti 50 min nyssellä, omalla autolla olisi ollut 15 minuuttia, mutta olihan nyt laatuaikaa ajatuksille ja sähköpostin lukemiselle. Avin koulutuksen materiaali löytyy muuten Avin sivuilta. 

Ja kannattI kaikella tapaa valita nysse, sillä illalla palatessani kotiin Infran henkilökunnan illanvietosta, olikin ilmainen nyssematka. Kuljettaja totesi, että talo tarjoaa, sillä maksulaite oli hupussa. Infrassa olen johtokunnan varajäsen, ja illan aikana, tuli juteltua useammankin infralaisen kanssa. Hatanpään kartano on tyylikäs paikka tilaisuuksille niin pihanalla, missä nyt oltiin, tai sisällä. 

Lauantaina olikin sitten Hämeenkyrön vuoro, marjat ja sienet odottivat. Ja mustikkaa on ja paljon, ja löytyi myös torvisieniä. Metsässä ollessani, nautin leppeästä säästä ja hiljaisuudesta, mitä nyt lentokone lenteli, ja hautausmaalla käydessäni ihmettelin ambulanssin, paloauton ja helikopterin lentoa.  Hämeenkyrössä tapahtui ikäviä asioita tuona  päivänä. Ylitin itsekin Vaasantien risteyksen suunnilleen tuntia aikaisemmin onnettomuutta, missä yksi kuoli. Risteyksessä ajaessani totesin jälleen kerran, että kyseinen risteys on erittäin turvaton. Näkyvyys ei ole ole joka suuntaan hyvä, varsinkin Ikaalisen suunnasta tullaan mäen takaa.  Risteyksen turvallisuutta tulee lisätä. Useimmiten käännyn Tampereen suunnasta tultaessa risteyksessä vasemmalle, ja joka kerta turvaton olo, sillä mäen takaa tullaan lujaa, ja näkyvyys olematon. Tällä kertaa olin ajellut Kyröskosken keskustan kautta, jotta pääsin käymään hyvässä leipomon liikkeessä. Hyvää spelttisämpylää ym tarjolla.

Ja päivän muut hälytysajoneuvot johtuivat lentokentällä tapahtuneesta onnettomuudesta, ja siellähän minäkin olin ollut lähellä lentokenttää. Tapahtumien keskiössä, voisi todeta. 

Viikko on ollut monella tapaa mielenkiintoinen, onhan se sisältänyt kohtaamisia, koulutuksia, kiinnostavaa asiaa. Tällainen esimerkki politiikon elämää, tietää mitä tekee työpäivän jälkeen.  Valintakysymys, ja näin olen valinnut.  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nysse, Strategia, Voimia, johtokunta, koulutus, Konsernijaosto, Infra, henkilöstö, viikko 35, Hämeenkyrö, Tampere, valtuustoryhmä, Ahaa, turvallisuus, metsä

Puhe valtuusto 20.3.2017

Tiistai 21.3.2017 - Liimolan Anne

Haluan kiinnittää huomioita työhyvinvointiin, josta käytin puheenvuoron viime keväänäkin, toivon, että tähän suhtaudutaan vakavasti,,, ja sitten otan kantaa digitalisaatioon.

Näiden molempien toimivuus on merkityksellistä, jotta toimintamme on tuottavaa ja laadukasta.

Digitalisaation haltuunotto on haasteellista, jos työn perustekijät eivät ole kunnossa ja henkilökunnan työhyvinvointia ei saada parannettua. Henkilökunnan osallisuus on oleellista ja se, että he työnsä osaajina saavat äänensä kuuluviin. Johtamista on siis kehitettävä varsinkin nyt kun uudistamme toimintamallia.Kaupunki on ottanut Leanin käyttöön ja toivottavaa on, että se otetaan haltuun koko organisaatiossa. Leanin oikeassa hengessä.

Jatkuvat muutokset ja kiireen tuntu ei edesauta näitä asioita.

Digtalisaation haltuunottoa ei edistä se, että tietotekniset yhteydet eivät toimi ja eri ohjelmat eivät pelitä keskenään. Näin on tapahtunut viime kesästä lähtien, ja tällekin työtuntien menetyksille olisi hyvä laskea eurot.

Kaupungin ottama Helmi- järjestelmä ei myöskään toimi seudun Vilma- järjestelmän  kanssa, koska naapurikunnilla  on eri järjestelmät. Eikö meidän pitäisi toimia seudulliseseti. Tieto ei kulje järjestelmästä toiseen.

Tilaaja -tuottaja mallin piti tuoda palvelut ja eurot näkyviksi,jotain meni pieleen koska miinusta on tullut, nyt onneksi siitä mallista on luovuttu. Jotain opittiinkin TILTUsta , toivottavasti uuden johtamismallin myötä myös johtamiskulttuuria saadaan kehitettyä niin että työntekijät kokevat äänensä tulevan kuuluviin. Hallinnon tehtävä on palvella peruspalveluja,niitä palvelujen tekijöitä,  jotka ovat kuntalaisen arjessa läsnä, eikä niin että ns kenttä kokee palvelevansa  hallintoa erilaisissa projekteissa, jotka vaihtuvat tiheään tahtiin.  Työhyvinvointi on otettava vakavasti, ja annettava rauhaa kehittämishankkeille , niiden jalkauttamiselle, pitää antaa aikaa ajatella, vai mitä? Jatkuvat muutokset tuovat epävarmuutta eivätkä lisää työntekijöiden luottamusta työnantajaansa. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tilinpäätösennuste, työhyvinvointi, osallisuus, henkilöstö