Maksamme velkaa -nyt on maksun aika

Sunnuntai 6.12.2009 - Anne Liimola

Nyt on maksun aika      6.12.2009

Eiköhän olisi jo aika sotaveteraanien saada sotaveteraanijärjestöjen ja sotainvalidijärjestöjen kerätyt omaisuudet käyttöön. Ketä varten rahaa säilötäään? En minä ainakaan sotaveteraanin tyttärenä tarvitse mitään sillä minä olen onnellinen jokaisesta päivästä, jonka vielä saan viettää isäni kanssa.

Sotaveteraanien tulisi automaattisesti saada säännöllistä kuntoutusta ei vain esim. kaksi viikkoa vuodessa. Kerran päivässä pitäisi saada ilmainen ateria, jonka kunnat ja järjestöt voisivat kustantaa. Myös puolisoiden tulisi saada sama korvaus. Sotaveteraaneille kuuluu myös ilmaiset taksikyydit, nythän Tampereen kaupunkin vie pienituloiseltakin eläkeläiseltä mahdollisuuden taksikyytiin vaikka on invalidikorttikin annettu. Vajaa 90v sotaveteraani on mielestäni oikeutettu yhteiskunnan ilmaisiin palveluihin .

Järjestöjen tulisi nyt pikaisesti miettiä miten kerätty varallisuus käytetään yhä harvenevan sotiemme veteraanien hyödyksi.

Toimiin pitää ryhtyä nyt ei huomenna, silloin voi olla jo myöhäistä!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sotaveteraani, korvaukset, arvostus, aika

Vai että lomarahaa?

Sunnuntai 8.2.2009 - Anne Liimola

Lomaraha säästää?

Tampereella ei varmaan sellaista vuotta ole ollutkaan ettei ole ollut tunne, että tiukkaa on. Aikaisemmin sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudessa päivähoito oli se, jonka piti auttaa muita eli siirrettiin määrärahaa päivähoidosta, varhaisesta tuesta, varhaiskasvatuksesta sosiaali- ja terevyspuolella muualle. Nyt vanhuspuolen, terveydenhoidon ja sosiaalityön pitäisi pärjätä omillaan mutta ovatko nuo tahot olleet niin tehokkaita kuin päivähoito? Päivähoidon ja perusopetuksen kokonaisuus on hyvä asia, ja olen ylpeä siitä, että Tampereella ollaan yhteisessä hallinnossa. Säästäväisyys on ollut aina motto, ei Tampreen satsaus päivähoitoon ole koskaan ollut tuhlailevaa panostusta. Säästäminen on omaksuttu ja sen mukaan aina toimittu, taloudellisesti.

Ja Tampere on tehnyt voittoa ja miten sitä voittoa on henkilöstölle annettu?Miten on varauduttu huonoihin vuosiin?Nyt on väläytelty mahdollisuutta vaihtaa lomarahat vapaiksi. Mitenkähän se onnistuisi jos samaan aikaan esim. ei saa ottaa sijaisia . Kesäkaudellakin tarvitaan päivähoitoa ja muita kaupungin palveluita. Menneinäkin vuosina on kaupungin toimintoja supistettu ja henkilökunta on oppinut jo ennakoimaan kesäkauden muutokset palvelutarjonnassa.

Toivon totisesti, ettei nyt tehdä samoja mokia kun 1990-luvulla, sillä niitä nyt maksetaan. Osaavaan ja koulutettuun henkilöstöön pitää panostaa kaupungissa ja päivähoidossakin lapsiryhmät pitää olla kohtuullisen kokoisia.

Muistan ajan milloin alle 1v lapsi vei alle 3v ryhmässä kahden lapsen paikan. Nyt ryhmissä saattaa olla useampikin alle 1v ja lapsia ryhmässä 12-13. Ei laiteta lapsia laman maksumiehiksi!

Ovatko siis lasten palvelut oikea kohde säästöissä onhan esim päivähoito jo nytkin säästänyt henkilöstökuluissa?

 

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lomaraha, henkilökuntapula, lakisäätöisyys, määräaikaisuuss, lama