Selvitykselle kiitosta

Maanantai 22.2.2010 - Anne Liimola


Varhaiskasvatuksen hallinnonalasta selvitys 19.2.2010

Selvityshenkilöt Petäjäniemi ja Pokki antoivat hyvän selvityksen liittyen hallinonala ratkaisuun. He esittivät,että päivähoito tulisi siirtää STM:n alaisuudesta OPM hallinnonalaan. Suomi nousee sivistysvaltioiden joukkoon kun myös hallituksemme esittää samaa. Nyt siis toivotaan hallituspuolueilta viisasta päätöstä asian suhteen. Varhaiskasvatus pitää nähdä kaiken lapsen kasvun ja kehityksen ja oppimisen kannalta tärkeänä perustana, opinpolun alkuna. Pienten lasten maailmaa ei voi tarkastella sosiaalipalveluna tai sosiaalihuoltona.

Käsitteitä tulee myös tarkentaa sillä puhumme sekä päivähoidosta ja varhaiskasvatuksesta miettimättä mitä ne  sisällöltään tarkoittavat ja kokonaisuuteen kuuluu myös esiopetus.

Samoin päivähoitolaki pitää saada varhaiskasvatuslaiksi ja OPM ohjaamana vihdoin valmiiksi.

Hallituspuolueilla on nyt näytön paikka eli aika osoittaa vihdoin ja viimein oikea paikka hallinnossa . Suomen lapset ovat ansainneet arvostuksen ja sen, että painopiste ei tosiaankaan voi olla sosiaaliapalvelussa kun toimimme alle kouluikäisten kanssa.

Yhteistyö sosiaalipuolen ja terveystoimen ja muiden toimijoiden kanssa ei kärsi tässä ratkaisussa, päinvastoin jäntevöityy. 22.2.2010/AL

 

Avainsanat: hallinnonala, OPM, STM, varhaiskasvatus, päivähoito


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini